Zie ginds komt Be Quick

ELBURG – Afgelopen zaterdag speelden de mannen Be Quick heren 1 in Elburg tegen GS Stars. Het beloofde vooraf een lastige wedstrijd te worden maar bij aanvang trad de thuisploeg met slechts 6 spelers aan. “De rest is naar de Sinterklaasintocht” was de uitleg. Dit was geen probleem voor Be Quick want de mannen zetten al een aantal jaren hun basketbalschoen niet meer en kwamen met negen spelers naar de wedstrijd.
De wedstrijd begon matig voor de Zwollenaren. Aanvoerder Baars schoot geen pepernoot raak en de thuisploeg bleef bij tot 13-13. Daarna voerde Be Quick de druk iets op en ging het full-court verdedigen. Na een mooie buzzerbeater van center van Enk stond er een ruststand van 29-40 met chocoladeletters op de borden.

Na rust ging de ploeg van Hoofdpiet Stel verslappen. De Elburgenaren kwamen terug tot 44-46 en er moest een tandje bij. Dat gebeurde gelukkig ook en wederom was daar een buzzerbeater van Be Quick, maar dit keer door spelverdeler Roddenhof. (45-54)

In het laatste kwart bleef GS Stars tegenstribbelen maar was het spelverdeler Winter die met twee driepunters de genadeslag toebracht aan de thuisploeg. (eindstand 64-77)

Al met al een mooie overwinning, en wat Be Quick betreft mogen ze in Elburg wel elke dag Sinterklaas vieren. Wie zoet is krijgt lekkers… in dit geval twee punten mee naar Zwolle!