De geschiedenis van Be Quick ’28

Be Quick ‘28 is opgericht door de heren Reinald Bleijenburg en Jan Kappers. Voor die tijd was onze vereniging een afdeling binnen omni-vereniging Be Quick ‘28 maar op 26 juni 1984 ging de club eindelijk op eigen benen staan.

Be Quick ’28 telde in die tijd al cira 80 leden.

Be Quick ’28 Heren 1 – seizoen 1992-1993

staand: T. Stel, J. Jacobs, M. Meester

gehurkt: R. Hulsink, D. de Lange, W. v/d Vecht

Trainer en erelid Rahakbauw in 1999

Opheffing dreigde

Halverwege de jaren negentig kreeg Be Quick ’28 het moeilijk, weinig actieve leden en opheffing van de club dreigde. Echter wist men het schip te keren en onder de bezielende aanvoering van clubiconen als Rahakbauw, Vermeer en Stel groeide de club begin deze eeuw weer uit naar meer dan negentig leden.

Groei en kampioenschap

Rond 2007 begon Be Quick weer te groeien. Een derde herenteam kwam erbij en ook werd een eerste begin gemaakt met rolstoelbasketbal.

Coach Thijs Lohuis wist met zijn heren 1 te promoveren naar de 1e klasse na een prachtig kampioenschap in het seizoen 2007-2008 dat op de laatste wedstrijddag werd beslist tegen Ceres uit Emmeloord.

Be Quick ’28 heren 1 – kampioen 2007-2008

Staand: W. Vos, V. ten Berge, T. Stel, P. Gootjes, E. Frijling, T. Lohuis

Gehurkt: M. Veldink, M. Uitterdijk, J. Baars, R. ten Berge en J. Post

Afgelopen tien jaar

De afgelopen tien jaar groeide Be Quick ’28 onder voorzitterschap van Evert Hellferich verder uit naar een club met vier herenteams, een damesteam en twee rolstoelbasketbalteams. Ook het aantal trainende leden is enorm gestegen. Daarnaast is er de afgelopen jaren ook in scheidsrechters- en trainersopleidingen flink geïnvesteerd waardoor Be Quick vol vertrouwen de toekomst in kan gaan!