Vroege dienst voor Be Quick heren 1

URK – Vrijdagavond half acht is geen gebruikelijke tijd voor de kantoorpikkies van heren 1. Vanuit het hele land kwamen de Be Quickers regelrecht uit meetings richting Urk gereden want de Orca’s hadden de wedstrijd al om half acht ingepland. Schijnbaar mochten enkele Orcatjes niet zo laat opblijven, want het was ook de enige wedstrijd die avond.

Op 1 saucijzenbroodje en een Red Bull moesten de Zwollenaren de klus dan maar klaren. En dat bleek pittiger dan verwacht. De eerste vier minuten wisten beide ploegen het netje niet te vinden, en alleen vanaf de vrijeworplijn werd er mondjesmaat gescoord door onder andere forward Van Schagen.

Daarna kwam het enigszins op gang en werd het eerste kwart afgesloten met 13-15.

In het tweede kwart werd het niveau niet veel beter. Het saucijzenbroodje kwam omhoogzetten en hierdoor werden diverse simpele scores gemist. Ook de Urkers wisten het even niet meer en met een wonderbaarlijke 3-5 scoreverloop. Stond het 16-20 bij rust.

Na rust ging het niet veel beter voor Be Quick. De Red Bull begon te ernstig te borrelen en een 22-28 voorsprong werd door de thuisploeg omgebogen tot 31-28. Coach Stel hield het hoofd koel en vertrouwde op het laatste kwart.

En gelukkig was inmiddels de maag goed tot rust gekomen, want center Van Enk begon direct met twee belangrijke toverballen. Daarna bankshot forward Baars en plotseling was het weer drie punten in het voordeel van de Zwollenaren.  Orca’s klopte nog één keer aan de deur bij 41-42 maar daarna was het forward Schotanus die met twee belangrijke ballen de voorsprong een minuut voor tijd wist te verzekeren.

Daarna werd het lummelen en niemand minder dan center Tigelaar kreeg de eer om de eindstand voor Be Quick op het bord te zetten.

43-49, en nu hop hop naar bed!