Teamwork Be Quick wint van duo Red Giants

ZWOLLE – Uw reporter zat afgelopen zaterdag eigenlijk voor spek en bonen op de tribune, dacht hij. De inmiddels kampioen in de competitie Red Giants kwam langs in Zwolle en Be Quick heren 1 dat op een magere tiende plaats staat zou weinig potten kunnen breken. Zeker als bij het aantreden van de wedstrijd de ex-internationals Van der Kamp in het veld stonden. De Van-der-Kampjes zijn misschien een jaartje ouder geworden maar doen qua leeftijd weinig onder aan Be Quickers Baars, Veldink of Tigelaar.

De Zwollenaren begonnen echter heel voorspoedig en kwamen gelijk op een 9-1 voorsprong. Red Giants vluchtte in een time-out en hadden duidelijk de wedstrijd onderschat. Meteen werd er een Van-der-Kampje bijgezet en begon het driepunters te regenen bij de gastploeg. De misstap van het eerste kwart werd door de twee oud-internationals vakkundig rechtgezet en het kampioensteam keek weer tegen een comfortabele 18-35 voorsprong aan.

Toch bleef Be Quick doorbijten, want het team van coach Stel was niet van plan om in eigen huis vernederd te gaan worden. Dat resulteerde in scores van onder andere spelverdeler Veldink en reboundmachine Welling. De Zwollenaren kwamen weer wat dichterbij en na een mid-court buzzerbeater van aanvoerder Baars was daar zowaar nog maar 1 punt voorsprong over voor de gastploeg. (41-42)

Na rust
De ploeg uit Meppel had Be Quick al tweemaal deze wedstrijd onderschat en nu was het genoeg, de twee oud-internationals bleven in het veld en de klus zou het derde kwart geklaard gaan worden. Echter kwam de hulp ditmaal vanuit onverwachtse hoek want Be Quick veroorzaakte zowel een technische als een onsportieve fout wat zorgde dat Red Giants wederom een ruime voorsprong wist te pakken (43-60).

Be Quick vocht door en steeds vaker werden er reboundduels gewonnen. Met name center Welling speelde een voortreffelijke wedstrijd, echter helaas ook zijn laatste voor thuisploeg. Maar nadat ook center Tigelaar een sterkte rebound pakte en een Meppelaar hem na-schopte begonnen de eerste haarscheurtjes zich te tonen aan de kant van de gastploeg. No big-deal hoor dat schopje, maar het was tekenend dat de kampioensploeg haar grip op de wedstrijd langzaam aan het verliezen was.

Duo versus Team
Desalniettemin bleef de voorsprong voor Red Giants telkens ruim tien punten. Maar vlak voor tijd kreeg Be Quick wederom een opleving, driepunter Veldink… driepunter Baars…twee keer score Welling… score Verbruggen en plotseling was het nog maar 84-85. Het publiek ging erachter staan en er leek een stunt in de lucht. Maar het duo Van der Kamp zou de klus nog wel even klaren en koos voor enkele inside acties. Echter werd dit gebied van het veld al de gehele wedstrijd gedomineerd door de thuisploeg en dus werden de broertjes diverse keren afgestopt.

Na 39 minuten jojo-basketbal kreeg het teamwork van Be Quick de overhand en moest het duo van Red Giants toezien hoe 1 minuut voor tijd oud-meppelaar himself spelverdeler Veldink de 86-86 gelijkmaker erin gooide. Red Giants kreeg nog een keer de bal en natuurlijk moesten de twee oud-internationals het weer doen, maar weer maakte de thuisploeg een collectieve defensive stop en was het vijftien seconde voor tijd forward Verbruggen die met een klein afstandsschotje Be Quick op een 88-86 voorsprong bracht.
Echter had de gastploeg nog tijd maar was het nogmaals Verbruggen die de innamebal stealde en plotseling was daar het eindsignaal!

Een heerlijke overwinning voor Be Quick dat voor de derde maal in de wedstrijd terugkwam en won! Teamwork dat verdiend wint van duo-play. En er werd door uw reporter nog lang nagenoten in de kantine.