Teamplay tegen Kikkers bezorgt Heren 1 de negende plek

21-04-2018

Kikkers mse 1 – Be Quick mse 1

Borne – Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Be Quick ’28 heren 1 hun laatste competitie (inmiddels traditiegetrouw) tegen de Kikkers. Voor de Zwollenaren stond er nog heel veel op het spel, want bij winst waren ze uit de degradatiezone.

Be Quick begon gelijk goed aan de wedstrijd. Na driepunters van spelers Baars en Van Emous stond het 4-11 voor de gastploeg. Echter kwamen de Bornenaren daarna langszij door diverse goede acties van hun spelverdeler Keenswijk.

Het goede spel van de ploeg van coach Stel verslapte, en na tien minuten keek het tegen een 25-20 achterstand aan.

In het tweede kwart kreeg Be Quick echter grip op de wedstrijd, waarbij met name centers Stroop en Welling de basket goed wisten te vinden. Ook invaller Motamedinia liet even zien waarvoor hij was ingehuurd door met een bankshot-drietje de achterstand om te draaien naar een 32-27 voorsprong.

De Kikkers sputterden nog wat tegen maar forward Veldink wilden lekker gaan rusten en besloot met eveneens een driepunter de voorsprong naar 37-41 te vergroten.

Na de rust kwamen de Kikkers weer langszij, maar bij 45-45 bleef het scoren voor de thuisploeg haperen. Be Quick liet een verdediging zien als nooit te voren waarbij ook centers Van der Veen en Tigelaar steals konden laten bijschrijven op hun gamestats.

Aan de andere kant van het veld profiteerde Van Emous (21 pnt) hiervan door driemaal achter elkaar een driepunter te verzilveren. Het verschil werd maximaal vijftien punten en de laatste minuten werden professioneel uitgespeeld door Be Quick ’28. (eindstand 64-73)

Door vastberadenheid, vechtlust en teamplay speelden de mannen van Be Quick een hele goede wedstrijd. “Als we elke wedstrijd zo spelen kan niemand ons verslaan” aldus coach Stel na afloop.

Be Quick heren 1 eindigt op een solide negende plaats en gaat lekker op vakantie. Tegenstanders, supporters en scheidsrechters bedankt! Tot volgend jaar!