Taaie Orca’s toch verslagen

 

URK – Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Be Quick heren 1 uit tegen de Orca’s. Een taaie ploeg waarbij het motto: ‘ze kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen’ ook dit keer gold.

Het begin van de wedstrijd was voor Be Quick. Na een paar driepunters tegen de simpele zone van de thuisploeg was er als snel een 7-17 voorsprong. Echter gingen de Urkers hierna uit het vaatje Van Schaik tappen en na enkele scores vonden de Orca’s aansluiting. Na twee kwarten was het dan ook nog een spannende wedstrijd (25-31)

Na rust lieten de Zwollenaren het afweten en konden de Urkers via een 13-0 run de voorsprong pakken. Niets lukte meer en domme schoten werden in combinatie met zwak verdedigen afgestraft door de thuisploeg.

Laatste kwart
Met een 50-38 achterstand voor Be Quick moest er dus iets gebeuren. De full-court-press werd ingezet en de Orca’s begonnen fouten te maken. De gastploeg hervond zijn driepuntsschot en boog op miraculeuze wijze de achterstand om in een 59-61 voorsprong. Toen kwam het aan op uitspelen waarbij vanaf de vrije worplijn de wedstrijd door de koelbloedige spelverdeler Motamedinia werd beslist. Eindstand 61-65.

Bekijk de slotfase van de wedstrijd (stand 61-61) hieronder of klik hier