Spannend potje voor Heren 2

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Be Quick heren 2 tegen het eerste van Biddinghuizen. In sportcomplex de Binding werd het een spannende avond.

Sprongbal
De wedstrijd begon weer eens slap voor de Zwollenaren. De sprongbal werd verloren en de gastploeg kwam direct op 4-0 achterstand.  Toch kwam na wat knokken Be Quick op een 8-10 voorsprong na een schotje van center Mahmoud.
Het bleef zwoegen voor Be Quick ’28, de Biddinghuizenaren pakten alle rebounds en tegen de zone-verdediging van de gastploeg hadden ze weinig moeite. En dus kwam de polderploeg zelfs op een 31-20 voorsprong. Daarom switchte coach Baars naar man-to-man waardoor de ploeg uit Zwolle weer wat grip op de wedstrijd hield, maar keek het nog wel tegen een 36-30 ruststand aan.

Tweede helft
Na rust kwam Be Quick het beste uit de kleedkamer zeker na enkele scores van spelverdeler Blaakmeer die eigenhandig de achterstand omboog naar een 36-37 voorsprong. Toch bleef het knokken voor elk punt en ook de foutenlast begon de Zwollenaren parten te spelen.

Puntje na puntje bleven de ploegen bij elkaar en Be Quick moest het in de slotfase met name hebben van forward Aliou die nog wat energie over had voor diverse fastbreaks. Echter gingen veel vrijeworpen mis en in de slotfase had coach Baars ook geen centers meer beschikbaar (fouled out).

Gelukkig voor Be Quick was er bij de thuisploeg ook het beste inmiddels er van af. En met nog een paar seconden bepaalde forward Wilms de eindstand op 57-62.

Een spectaculaire overwinning voor de mannen van heren 2! Waarmee de derde plaats op de ranglijst is teruggepakt. Volgende week Arta uit Steenwijk!