Triple Threat Trainingsweekend op Papendal overtreft alle verwachtingen

Op 10 september was het zover. 17 deelnemers stonden op de parkeerplaats van station Zwolle klaar voor het Triple Threat Trainingsweekend op topsportcentrum Papendal. Eindelijk kregen de mannen waardering voor hun jarenlange trainingsarbeid en werden ze onthaald als ware Olympiërs!

Dag 1

Bij aankomst op Papendal waren de mede-gasten toch met name vijftig-plussers die kwamen golven. Van topsporters als Epke Zonderland of Sifan Hassan was geen spoor te bekennen en dus was het maar goed dat er net een groepjes topbasketballers was gearriveerd!

Om zes uur stond de eerste training op het programma. Deze werd geleid door special-guest Galdino Haimé! Deze freestyle-basketballer kan met drie basketballen tegelijk wat menig Be Quicker nog niet eens met één bal kan. En dus werd er aan de fundamentals gewerkt.

Met opzwepende muziek werd de vrijdagavond-loomheid eruit getraind en na twee uur buffelen waren de Olympiërs afgemat.

Door naar het diner… Bij het ernaast gelegen Van der Valk stond er een heerlijk drie-gangen diner op het menu. Onder het genot van diverse halve liters pils werden de verschillende basketbalvisies onderling uitgewisseld. Om twaalf uur moesten de topsporters het etablissement verlaten maar gelukkig had de organisatie voldoende blikken Hertog Jan koud weggezet om nog even tot in de late uurtjes op een verlaten afwerkplek af te pilsen.

Dag 2

De volgende dag was de organisatie brak. Snel werden er een paar aspirientjes in gemikt want er stond een mountainbiketrail te wachten. Helaas hadden de Papendallers zich vergist in de week er stonden de MTB-fietsen volgende week klaar. Dan maar op een paar oude barrels richting de eerste stop het Airborne Museum. Daar vertelde oorlogsdeskundige Ivo in geuren en kleur over operatie Market Garden.

Deserteurs
Daarna door naar kasteel Doorwerth. Helaas moesten er twee deserteurs een geboekte sauna halen en dus bleven er maar vijftien grondtroepen over voor een rondje door de kasteeltuin. Bij het kasteel werden de mannen nog eens extra getrakteerd op feitjes over bijvoorbeeld De Soldaat van Oranje. En waarom deze vervelende musical nooit stopt.

Bij terugkomt stond de tweede clinic te wachten. Niemand minder dan Drago Pasalic was ingevlogen om de mannen van een gedegen training te voorzien. Opnieuw werden de topsporters afgemat en was het na twee uur klaar om te vertrekken richting Arnhem. In Arnhem werd er natuurlijk een rondje gemaakt door deze prachtig stad om vervolgens stijlvol te diner bij restaurant Dudok.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3

De laatste dag stond er om 11 uur een vrije-uitloop-training op het programma. Gelukkig waren de Olympische goden al vroeg wakker en werd er die ochtend nog een puike pot basketbal neergezet.

De lunch werd verzorgd door Pannenkoekenhuis Den Strooper. En ondanks dat één van de deelnemers de achternaam Stroop heeft. Werd er toch weer gevraagd om extra bakjes knoflooksaus.

Het laatste programma-onderdeel was uiteraard de inspirerende heidewandeling. Hier had menig topsporter zich op verheugd. Op de het Rozendaalse zand werd er dan ook een extra lange rondgang gemaakt langs alle verschillende heide en zandverstuivingen.

Hiermee was het Triple Threat Trainingsweekend van 2021 dan eindelijk ten einde. Deelnemers bedankt, gasttrainers bedankt en Papendal bedankt!