Overtuigende overwinningen van Heren 3 & 1 – het wedstrijdenoverzicht

Afgelopen zaterdag werden er drie thuiswedstrijden in sporthal Gerenlanden afgewerkt. Allereerst was het de beurt aan Be Quick ’28 heren 3.

HEREN 3 – ARTA H1
De mannen van coach Rahakbauw bleven de eerste helft van de wedstrijd goed bij. Met rust was het slechts een puntje verschil maar in het derde kwart werd het verschil eindelijk gemaakt. Door goede verdedigende acties van Bequickers Brinkmann en Haveman werden de Steenwijkers gedwongen tot balverlies. Waarbij aan de andere kant van het veld meerdere malen forward Ten Berge met lepe schotjes de ploeg op voorsprong bracht.

Ook spelverdeler De Jonge strooide met passes waarbij de Arta verdediging alleen kon toekijken hoe het verschil alsmaar groter werd.

De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld en Heren 3 won met 61-46.

Ten Berge 23pnt
Brinkmann 15pnt
Haveman 8pnt

HEREN 2 – VOLIC H1
De taaie ploeg uit Putten is elk jaar een maatje te groot voor Heren 2. Echter begon Volic dit keer zwak aan de wedstrijd en was het Be Quick dat domineerde door scores van forward Buijs en Van Schagen. Met een 7-3 voorsprong moest de tegenstander vluchten in een time-out maar kreeg het daarna wel grip op de wedstrijd.

Het eerste kwart eindige in 16-17 voorsprong voor de gastploeg maar Be Quick bleef doorvechten. Helaas werden er te veel fastbreaks weggegeven en was de help-side diverse malen bij de thuisploeg niet op orde. Maar met met een 29-37 ruststand alles echter alles nog mogelijk.

Na de rust bleef het verschil lange tijd op circa tien punten steken en raakte de energie bij de Zwollenaren langzaam op.
Volic bleef solide rondspelen en ondanks het goede verdedigde werk van spelverdelers Blaakmeer en Winter was het vaak niet te belopen. Eindstand 58-78

Buijs 16pnt
van Enk 14pnt

HEREN 1 – AMICAL H1
Een voltallig heren 1 trad aan tegen Amical uit Enschede. Alleen coach Stel was op koffievakantie naar Milaan en dus nam aanvoerder Baars de honneurs waar vanaf de bank.

De ploeg liet vorig jaar dure punten liggen in Enschede en dus werd er van te voren te gewaarschuwd voor balverlies en driepunterschutters. Toch was het de gastploeg die in de beginfase een 6-9 voorsprong realiseerde. Daarna werden de lange mannen onder het bord bij de Zwollenaren eindelijk gevonden maar bleef de kwartstand haken op slechts 12 tegen 11.

In het tweede kwart waren beide ploegen eindelijk warmgedraaid en Be Quick ging door met hun vooringenomen fysieke inside game. Dit wierp eindelijk zijn vruchten af door diverse scores van center Stroop.
Ook bigman Van der Veen liet van zich spreken door alle rebounds op te eisen.
Hierdoor kreeg te thuisploeg soms wel drie of vier schotpogingen per aanval en liep het bij rust uit naar 38-25.

In de tweede helft nam de ploeg uit Zwolle zich voor om te consolideren. De voorsprong vasthouden en geen gekke fastbreaks of driepunters weggeven. Dat lukte, het tempo werd uit de wedstrijd gehaald en Amical kon niet dichterbij komen dan 42-32.

Nadat deze verwoede terugkom-poging werd afgeweerd ging Be Quick er op en erover door met name goede scores van Verbruggen en Van Emous. (53-37)

Ook het vierde kwart werd vakkundig uitgespeeld waarbij spelverdeler Veldink met een driepunter de eindstand voor de thuisploeg op 71-54 bepaalde.