Oranje verliest, Be Quick heren 2 wint wel!

Vrijdagavond is al jaren vaste Be Quick-avond. Echter had de organisatie van het WK voetbal in Qatar hier geen rekening mee gehouden.
De principele mannen van coach Baars kijken sowieso niet naar het WK in verband met mensenrechten maar voor de tegenstander BAS uit Biddinghuizen was Nederland tegen Argentinië wellicht een leukere avondbesteding.

De wedstijd begon prima voor de Zwollenaren met scores van onder andere Miedema en Al Saman. (9-2)
Echter kwam de polderploeg langszij door een aantal scores op rij van Oosterkamp.
Het eerste kwart werd dan ook evenwichtig afgesloten met 17-17.

Ondertussen op het andere veld had Oranje het moeilijk. Na een prachtige steekbal van Messi kwamen de Argentijnen op een 0-1 voorsprong.

In de tweede periode waren het opnieuw forwards Miedema en Al Saman die de scores maakten, maar ook center Van Dam deed een duit in het zakje. Rustand: 34-33

Na rust liep Be Quick puntje bij puntje uit. (41-35) maar het bleef knokken voor elk puntje. Be Quick kreeg het niet cadeau en de gastploeg kwam zelfs nog voor een tweede keer langszij (47-49).

Toch kreeg de thuisploeg weer een voorsprongetje na een belangrijke goaltendiny score van center Werff en leek 57-52 voldoende met nog twee minuten te gaan.

Be Quick speelde de laatste minuten krampachtig uit maar won met 62-56!

Het Nederlands elftal deed het minder florisant en verloor na strafschoppen. Over beide wedstrijden zal nog jaren nagesproken worden.