Leefbaar Be Quick

Nog volop in de gemeenteraadsverkiezingen moesten de mannen van Be Quick van het stemlokaal naar het gymlokaal. Daar wachtte afgelopen vrijdag Rebound ’73 uit Harderwijk.

De wedstrijd begon goed voor de mannen in het rood. Na een aantal scores van Ketelaar (Oud-Leusen Lokaal) en spelverdeler Veldink (Gemeentebelangen Meppel)  kwamen de mannen direct op een 12-6 voorsprong. Rebound was niet bij de les, en dus liep de thuisploeg verder uit met onder andere twee drietjes van Motamedinia (Lijst Motamedinia).

Met een 33-17 achterstand voor de gastploeg wisten de mannen dat Harderwijk Anders moest gaan basketballen. Heel Harderwijk zou anders afgestraft worden met een verkiezingsnederlaag.

Echter kwam in de tweede stemronde lijsttrekker Van Schagen (Stadspartij Stadshagen) zich melden met drie lay-ups in de eerste minuten. Deze verkiezingsstrijd bleek daarna al wel beslist en was het een kwestie van uitspelen. (exitpoll na 50% van de speeltijd: 51-26)

Na rust

Na rust bleef Be Quick doorgaan met haar overwinningscampagne en vonden ook forwards Schotanus (Leefbaar Lemmer) en Baars (Seniorenbelangen Veerallee) diverse malen de basket.

In het slotdebat liet center Van Enk (Hart voor Hattemerbroek) nog van zich horen met twee vrijeworpen waardoor deze lijstduwer ook op het scoresheet werd vermeld. De einduitslag werd bepaald op 98-56.

Invalcoach Tigelaar (Seniorenbelangen Veerallee) was tevreden met de overwinning. “We hebben iets in Zwolle neergezet waar we trots op kunnen zijn! Dit is een uitslag waar we de komende vier jaar mee aan de slag gaan.” Aldus de winnaar van de avond.