Heren 2 wint de IJsselderby

ZWOLLE – afgelopen vrijdag speelden de mannen van heren 2 voor het eerst sinds jaren tegen Isala uit Deventer. De thuisploeg had wat afzeggingen maar wist uiteindelijk met ruime cijfers de fameuze IJsselderby te winnen.

De wedstrijd begon direct met een paar goede scores van de Zwollenaren. Center Stroop zocht vaak het bord en samen met routinier Van Dam brachten de lange mannen de thuisploeg op een 13-7 voorsprong. Deventer moest het hebben van hun schutter Ter Veer die in de beginfase de scores van de gastploeg voor zijn rekening nam. Toch werd het eerste kwart afgesloten met een 18-12 voorsprong voor de Zwollenaren.

In het tweede kwart gingen de lange mannen van Be Quick door met het zoeken van de ring, waarbij ook invalskracht Ketelaar de nodige scores liet noteren. Bij Isala werd het scoringsstokje overgenomen door spelverdeler Rwetemanu, die echter niet kon beletten dat de eerste helft met een 39-25 achterstand werd afgesloten.

Na rust kwam er meer snelheid in het spel waarbij met name forward Ten Berge niet leek te missen. Schijnbaar zat er IJsselwater in zijn bidon want met 21 punten maakte hij een goede beurt. Topscoorder werd echter center Van Dam die door een goede powernap voorafgaand aan de wedstrijd maar liefst 25 punten kon noteren.

Eindstand 79-59