Het Triple Threat Trainingsweekend was groots!

 

MIERLO – Vorige week vrijdag was het zover. De mannen van heren 1 en 2 gingen voor het eerst met elkaar op trainingskamp. Locatie: Sporthotel Hup in Mierlo. Doel: De corona-kilo’s eraf, en veel teambonding.

Voor vertrek bleek center Van Dam zich helaas te hebben afgemeld vanwege een snotneus. Mietje! zou je normaal gesproken zeggen, maar in Coronatijd kom je met zo’n excuus gewoon weg. 😉 En dus bleven er 13 atleten over. Voldoende manschappen voor een topsportweekend.

Bij aankomst konden de topsporters nog even in het bubbelbad maar al snel stond de eerste training van het weekend gepland. Het niveau was als vanouds weer een typisch vrijdagavondniveau. Weinig scherpte en veel balverlies. Na twee uur trainen was daar het teamdiner.

Ook hier was de scherpte er bij sommigen een beetje vanaf. “Pizza quattro stagioni? Ik had toch een Pizza quattro fromaggi?” “Nee u bestelde een Quatro Stagioni”… sure whatever…

Na nog wat afpilsen in de sportbar werd om 1 uur ’s nachts door het personeel het licht uitgedaan. Blijkbaar moeten topsporters vroeg naar bed, en zo geschiedde.

 

 

 

Dag 2

De volgende dag stond training nummer twee op het programma. Hiervoor werd niemand minder dan Landstede-prof Noah Dahlman ingevlogen. De Amerikaan zag al snel de tekortkomingen van de Be Quickers en dus werd er gewerkt aan push-ups, sitting-squads en passen. “Passen?” vroegen enkele James-Harden-liefhebbers zich af. Ja op het Triple Threat Trainingsweekend leer je nog eens wat!

Na de intensieve training van Noah – die ook met mooie anekdotes gepaard ging – waren de mannen klaar voor het volgende programma-onderdeel: Expeditie Robinson. Op een boerderij in Deurne werden er twee teams gemaakt. Team Zuid (rood) en Team Noord (geel). En hoewel de zuiderlingen niet altijd even zuiver speelden werden er diverse spellen afgehandeld waarbij teamwork centraal stond.
Ondertussen werd door forward van Enk nauwlettend de touretappe gevolgd. Toch weer die dekselse Wout van Aert!

Na de boerderij ging de ploeg richting naar Helmond. Daar werden de mannen door de organisatie nog even fijn een half uur geboeid met diverse lokale architectuurhighlights. Hierbij maakte met name de impact van het structuralisme op de stad diepe indruk bij de mannen. Ook homeboy Brinkmann wist de ploeg nog op enkele fijne Helmondse hotspots te wijzen alvorens er gegeten kon worden.De topsporters werden in restaurant de Thuishaven hartelijk verwelkomd door de jonge vrouwelijke bediening. Waren het de joggingbroeken? of toch het noordelijk accent? Niettemin bleef het slechts bij meerdere verliefde blikken van de serveersters richting de Be Quickers, de mannen kwamen hier immers om te trainen!

De avond werd wederom afgesloten in de sportbar waarbij de atleten blijkbaar een Leffe Tripel heel geschikt vonden voor een Triple Threat Trainingweekend.

 

Dag 3

De volgende ochtend waren de mannen weer vroeg op. Waarschijnlijk vanwege de spierpijn maar ook deze ochtend stond er weer een training op het programma. Met pap in de armen zag het er weer niet best uit, maar na een uurtje kwamen de mannen weer wat los en werd er nog een puike pot basketbal gespeeld.

Na de lunch waren ze toe aan het laatste programma onderdeel. De Heidewandeling. In de nabij gelegen Strabrechtse Heide werd er de inspirerende Vennenroute gelopen. Contemplerend werd er teruggekeken op het unieke weekend dat de topsporters achter de rug hadden.

Al met al een heel geslaagd weekend. De organisatie dankt de deelnemers: Ivo, Guus, Bart, Vladi, Jim, Arie, Wouter, Tom, Ahmed, Richard, Pepijn, Peter en uiteraard Noah voor zijn clinic!