Heren 2 wint stadsderby in de slotfase

ZWOLLE – Afgelopen vrijdag traden de mannen van Be Quick heren 2 aan tegen stadsgenoot ZAC. Een duel dat al vele malen bevochten is en ook dit keer zag uw reporter dat het spannend was tot de laatste seconde!

Be Quick begon erg matig aan de wedstrijd. De scherpte was er niet en binnen twee minuten was daar al de 0-5 voorsprong voor ZAC. Gelukkig kon center Stroop daarna de eerste thuisscore noteren. Toch was het spel van de Be Quickers niet best, in de verdediging liet men hun man lopen en het afstandsschot viel al helemaal niet. Het eerste kwart werd dan ook met een vijf punten achterstand afgesloten.

In het tweede kwart ging het niet veel beter. ZAC liep verder uit en tot overmaat van ramp werd er twintig seconden voor tijd een nood-driepunter geschoten die leidde in een fast-break van de gastploeg. Met elf punten achterstand bij rust werd het tijd om uit een ander vaatje te tappen voor coach Baars.

Bakstenen

Er werd een zone-verdediging ingesteld en beetje bij beetje kreeg ZAC het moeilijker. Toch bleef Be Quick afstandsschoten gooien als bakstenen en dus werd de steeds beter neergezette verdediging niet beloond met een come-back op het scorebord.

Vierde kwart
Met nog zeven punten achterstand in het laatste kwart moest er dus een tandje bij, en dat gebeurde. De thuisploeg ging fast-breaken en het waren forwards Miedema en Ten Berge die de basket wisten te vinden. ZAC ging fouten maken en vanaf de vrijeworplijn was er na 38 minuten spelen eindelijk de eerste voorsprong voor Be Quick (49-45). Toch kwamen de gasten weer dichterbij na drie rake vrijeworpen en kwam alles aan op de laatste minuut. Daarin scoorde Be Quick maar ook ZAC nogmaals en met nog veertig seconden te gaan leek de 51-50 voorsprong voor Be Quick voldoende. Maar het uitpassen van een wedstrijd was niet aan de thuisploeg besteed en verloor het 22 seconden voor tijd nog een keer de bal.

Het slotakkoord was voor ZAC die met een game-winner de wedstrijd kon beslissen, die ging gelukkig mis, en uw reporter zag hoe center Stroop vanaf de vrijeworplijn de eindstand op 52-50 bepaalde.