Heren 1 wint vlak voor de strafschoppen

Van Schagen en Ketelaar wilden perse met het scorebord op de foto. De rest zat in de kantine Oranje te kijken.

Afgelopen vrijdag speelden de mannen van heren 1 tegen Rebound uit Harderwijk. Tegelijk speelde het Nederlands elftal tegen Argentinië op het WK voetbal. De wedstrijd in Zwolle was niet spannend in tegenstelling tot de gebeurtenissen in Qatar.

Be Quick had geen kind aan de Harderwijkers, al snel werd er mede door scores van center Schotanus een vijftien punten voorsprong gepakt. Onder toeziend oog van invalcoach Mahmoud bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit tot 34-13 bij rust.

In de rust werd snel een blik geworpen op de situatie in Qatar. 1-2 voor  Argentinië en slechts nog wat minuutjes blessuretijd. Dit ging niks meer worden…

De tweede helft ging Be Quick rustig door met uitbouwen tot een maximale voorsprong van dertig punten. Daarna werden de Zwollenaren nonchalant en liet het Rebound nog weer iets dichterbij komen tot een eindstand van 70-46.

Snel werd er richting de kantine gesneld want Oranje had het nog tot strafschoppen gered. Gezamenlijk keken beide team de ontknoping, eindelijk wat spanning die avond… maar het mocht niet baten. Het Nederlands elftal verloor na missers van Van Dijk en Berghuis.

Volgende keer weer een WK in de zomer graag….