Heren 1, seizoen 2016-2017: weinig gewonnen, toch genoten

Het seizoen 2016-2017 zit er op. Tijd voor uw reporter om eens terug te kijken met de mannen van Be Quick ’28 heren 1 op een seizoen waarin de Zwolse hoofdmacht maar weinig wedstrijden wist te winnen, maar wel bleef lachen!

Het tiende seizoen bij heren 1 was voor spelverdeler Veldink een prima seizoen, regelmatig in de dubbele cijfers en de onsportieve fouten bleven beperkt tot de trainingsavonden. “Ja, een aardig seizoen, maar helaas maar zes potjes gewonnen, dat had wel wat meer mogen zijn.”

De Achterhoek

De senior van de groep, center Tigelaar had het ook naar zijn zin dit seizoen. “Ja joh heerlijk 15 keer op onverharde B-weggetjes richting de achterhoek rijden, prachtig! Fantastische knotwilgen gezien, en ik weet niet wat dat is, maar elke keer als we door Marienheem rijden ontspruit er toch een soort van geluksgevoel.”

“Ja en dan aankomen in zo’n prachtig na-oorlogszaaltje waar half-court ook nog daadwerkelijk de helft van een officieel basketbalveld is!” vult center Mahmoud hen aan. “Met nog de ouderwetse tik op de tafel als er nog 5 seconden op de schotklok staat, prachtig!”

De Debutanten

Dit seizoen was ook het debuut van forward Buijs. Met zijn NBA-achtige blockshots maakte hij weliswaar vaker een fout dan een block toch kwam de jonge Buijs aardig uit de verf. En bovendien kan Buijs (a.k.a. Thijs Bos) het hoogste vrijeworp-percentage op zijn conto schrijven.

Ook debutant Stroop deed dit seizoen van zich spreken, hij scoorde met enige regelmaat en pakte ook regelmatig de broodnodige rebounds voor de Zwollenaren.

“Bovendien heb ik de aanvallende fout weer op de kaart gezet! Of nou ja… op de sheet”. Aldus center Stroop, wiens vader trouwens vaak als trouwe supporter drie kwarten naar hem kwam kijken.

Forward Parasyris is kort over dit seizoen: “Ik kan erg kort over dit seizoen wezen”. Aldus forward Parasyris.

Verdedigen met je poten in de modder

Aanvoerder Baars wil daarentegen nog wel even boom opzetten over dit jaar: “Mooi seizoen weer! Uniek om te zien dat ze in de achterhoek nog ouderwets zone-verdedigen. Van oudsher stond men daar vaak met de laarzen vast in de blubber en zo zie je maar weer hoe zoiets is ontstaan.

De wedstrijd in Deventer bleef Baars nog het meeste bij. “Helaas nipt verloren maar die scheids was wel “pretty damn good” ! Dat soort vaklieden zie je vandaag de dag niet vaak meer.”

Center Van der Veen is tevreden over zijn seizoen: “Ik speelde tussen mijn vakanties door best een aardig seizoen. En in het nieuwe seizoen hoop ik op: Nieuw Zeeland, Botswana en IJsland. “

Vanuit Limburg werd oud-spelverdeler Veldman ook nog even over het seizoen geconsulteerd: “Ja nog steeds verliefd hoor! En nee, ik scoor hier ook niets, dus het lag niet aan jullie”.

De benjamin van het team, forward Schotanus kijkt ook tevreden terug: “Ik ben misschien m’n horloge een keer kwijt geraakt, maar dit team liep als een uurwerk.”

Coach Stel kijkt liever vooruit: “Hopelijk blijven we in deze competitie maar dan wel ploegen uit onze vertrouwde regio. Hoewel ik de Kentucky Fried Chicken wel zal missen. Even lekker een bucketje hotwings op de middenconsole, en gas erop naar huis, dat was altijd wel lekker. “

Dan nog even de cijfers:
1 keer naar boerderij-stikkende tenues
2 afscheidswedstrijden voor Veldman
5 driepunters van Mahmoud
6 potjes gewonnen
21 keer de scheidsrechters ook aanwezig!
26% voor Tigelaar
43 bloembollen
64 hotwings op de middenconsole

Iedereen bedankt voor dit mooie seizoen en tot volgend jaar!