Heren 1 hakt Orca’s in mootjes

Afgelopen zaterdag speelde heren 1 tegen de altijd lastige Orca’s uit Urk. De uitwedstrijd op Urk werd eerder dit seizoen nipt verloren en dus waren de mannen van coach Stel er extra op gebrand om dit keer te winnen.

De wedstrijd begon prima voor de thuisploeg door onder andere twee inside scores van center Gootjes. Na enkele minuten stond het al 15-6, maar de koek was nog niet op. De Urkers werden strak verdedigd en met name topscoorders De Boer en Van Schaik werden hard aangepakt. Dit resulteerde in het nodige beukwerk van beide kanten maar hierdoor liep Be Quick wel verder uit. (17-10)

In het tweede kwart gaven de Zwollenaren nog wat extra gas en waren het onder andere spelverdelers Veldink en Winter die met scores van afstand de zone-verdediging van de vissersploeg wisten te ontregelen. (38-20)

De tweede helft was nog maar een formaliteit, maar Be Quick ging door met goed basketbal. Hierbij kreeg center Van Enk drie keer achter elkaar een cadeautje onder het bord waarmee de voorsprong al opliep naar 60-35.

In het laatste kwart was er geen houden meer aan en won de thuisploeg met 85-48. Een prima prestatie en een tweede ruime overwinning op een ploeg die waar in de eerste seizoenshelft van verloren werd. Volgende week wacht VUAS in Dronten, ze zijn gewaarschuwd!