Heren 1 flikt het weer met 6 man en een kreupele

WAGENINGEN – Afgelopen zaterdag moesten de heren van het hoogste team richting Wageningen om hun laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. In een Gerenlanden-kopie jaren-tachtig zaaltje moesten de zeven Be Quickers het opnemen tegen het jonge Pluto.

Het lange seizoen van 26 wedstrijden heeft echter zijn tol geëist voor de Zwollenaren. Tigelaar geblesseerd, Van Emous en Welling verhuisd en spelverdeler Bongers die er de brui aan gaf. Wat overbleef waren de vijf oude rotten en twee jonkies die het tegen Pluto moesten laten zien.

De wedstrijd begon goed voor Be Quick. Gelijk maakte aanvoerder Baars twee scores en stond het 6-1. Daarna kwam Pluto langszij en pakte het een 8-6 voorsprong. Dat was ook gelijk einde wedstrijd voor jonkie Stroop, die met een kreupel been niet meer verder kon.

Toen waren er nog zes
Alsof het uitvallen van Stroop nog niet genoeg was liep aanvoerder Baars tegen zijn derde fout van het kwart aan, en had coach Stel zijn wisselopties al weer op. Bijblijven was het devies maar Be Quick voelde dat er ondanks de onderbezetting toch wat te halen viel. Zeker toen center Van der Veen aka Fredgar Davids aka Abdul Jabbar een buzzerbeater er vakkundig in skyhookte en de kwartstand op 14-12 bepaalde.

Het tweede kwart was het kwart van center Gootjes. De club-praeses liet zien dat er onder het bord niets te winnen was voor de Wageningers en maakte tien punten in dit kwart. Ook Van der Veen liet van zich spreken en pakte blockshot na blockshot op de verdedigingshelft. Be Quick liep uit naar 26-38 maar niks was nog beslist.

Tweede helft
In de tweede helft kwamen beide ploegen lange tijd moeilijk tot scoren maar was het Pluto dat terugkwam tot 36-42. Gelukkig kwamen de Zwollenaren ook weer tot scoren maar werd er telkens van de vrijeworplijn twee keer gemist. De thuisploeg had dus nog steeds kansen en een fullcourt-press van Wageningse zijde moest soelaas gaan bieden. Echter was spelverdeler Veldink hier niet van geïmponeerd en dribbelde vakkundig langs de Wageningse verdediging met een alley-oop pass op forward Baars in de slotfase als hoogtepunt.

Het seizoen
Be Quick won met 60-70 en eindigt dit seizoen als tiende van de veertien ploegen. Overall werden er dit seizoen veel wedstrijden ongelukkig verloren maar won het van de kampioen en twee keer van de nummer twee Challenge. Met name de tweede seizoenshelft had wisselende successen. Mooie overwinningen zoals bij Valleybucketeers maar ook onnodig verlies zoals tegen Wyba en een ruim twintig punten voorsprong weggeven tegen Amical. Er is dus ruimte voor verbetering en dat gaan we volgend jaar weer doen!

Toch hebben we vooral veel plezier gehad. Prima trainingsopkomst, een prachtige overwinning van Botas, mooie verhalen in de auto over vrouwen, fornite en wilde nacht-escapades. Een fijne bijdrage in de app-groep van forward Veldman, geen D-fouten dit jaar, en goeie gesprekken aan de stamtafel (Je raad het nooit!). We bedanken alle tegenstander en scheidsrechters, alle gastspelers en coach Stel in het bijzonder voor zijn inzet! Ook bedanken we Jorian en Geurt die gaan verhuizen en wiens plekken moeilijk in te nemen zullen zijn. Adieu, het ga jullie goed!

Laatste woord
En het laatste woord is aan uw reporter. Met veel plezier maakte hij af en toe een wedstrijdverslag van seizoen 2018-2019. Vaak bij winst… nooit bij verlies… maar altijd objectief! Volgend jaar hopelijk meer winst en dus meer wedstrijdverslagen! Fijne vakantie en tot volgend seizoen!