Heren 1 begint met een winstpot tegen GS Stars

ELBURG – Na een lange periode van stilte mochten de mannen van Be Quick heren 1 afgelopen vrijdag eindelijke weer een potje spelen. Tegenstander was GS Stars in Elburg. De Elburgers hebben dit jaar maar één herenteam op de been gekregen. Een zorgelijke ontwikkeling die uw reporter bij steeds meer verenigingen waarneemt. Weinig volwassen leden die toch vaak de ruggengraat van een vereniging vormen.
Wordt basketbal minder populair? Wil men geen verplichtingen meer? Wellicht hierover later meer.

Terug naar de wedstrijd. Be Quick begon redelijk goed aan de wedstrijd met een paar driepunters in het eerste kwart. Toch was de voorsprong slechts een puntje na het eerste kwart. In de tweede periode werden de Zwollenaren veller, rebounds werden gepakt en ook de vrijeworpen werden benut. Hierdoor ontstond er een 33-39 gaatje bij rust.

Na rust bleef de ploeg uit Zwolle lekker scoren. Spelverdelers Winter en Veldink maakte enkele afstandsschoten terwijl center Van Enk onder het bord zijn draai begon te vinden. Al snel was de voorsprong 19 punten.

In het laatste kwart ging GS stars er nog even voor. Een full-court-press werd ingezet, maar de geforceerde balverliezen leidde niet tot afgeronde scores. De laatste tien minuten waren dan ook niet om aan te zien, maar de aan Be Quick-zijde special-guest uit IJsland vond het als enige toeschouwer in de zaal toch prachtig.

Eindstand 54-74.