Heldendaden van Be Quick Heren 2 tegen Elburg!

Driepuntsspecialist Motamedinia liet het regenen

Afgelopen vrijdag speelde Be Quick ’28 heren 2 tegen de GS Stars uit Elburg. Tot zijn grote spijt was uw reporter richting Nijverdal voor het verslag van de hoofdmacht maar werd er onderwijl een straalverbinding in de lucht gehouden met de sporthal in Zwolle-zuid.

Er werd vooraf  niet van een overwinning uitgegaan. De Elburgers klopten de mannen eerder dit seizoen flink en met oud-eredivisie speler Van Houten bij de tegenpartij leken de kansen voor de Zwollenaren erg klein.

Be Quick begon dan ook niet goed. Van Houten werd te veel vrijgelaten en ook ‘good old’ veteraan Knol pakte zijn puntjes voor de Elburgers. Het verschil was al snel 7-15 en in het tweede kwart liep de gastploeg nog verder uit. Echter liet Be Quick het er niet bij zitten en was het spelverdeler Motamedinia die van achter de driepuntslijn de aansluitingsscores verzilverde.

Met een 25-31 achterstand voor de Zwollenaren leek nog een hoop mogelijk, maar terugkomen van een achterstand leek niet het sterkte kant van de Be Quickers.

17-4 run
Na rust gaf Be Quick weer een paar scores weg en was de achterstand opeens 33-43. Toch liet de thuisploeg de kop niet hangen en kwam het met een 17-4 run plotseling langszij door scores van Mahmoud, Bennaars en driepuntsspecialist Motamedinia!

GS Stars vluchtte in een time-out maar moest lijdzaam toezien hoe Be Quick hierna de voorsprong uitbouwde naar 60-53. Toch bleven de veteranen uit Elburg het proberen en vlak voor tijd bleef het nog behoorlijk spannend. Gelukkig voor de thuisploeg kon forward Van Schagen het in de slotfase vanaf de vrijeworplijn bepalen en won Be Quick met 67-64. Een absolute heldendaad voor de thuisploeg die hiermee weer een plaatsje stijgt op de ranglijst.

Na afloop
Speler/inval-coach Mahmoud verwoordde de overwinning als volgt:
“We hebben het gewonnen door goed in de verdediging te praten. Met tempo naar de overkant en veel dribes naar basket waardoor we vrije worpen kregen en die goed schoten. Het aantal rake drietjes was ook prettig, maar vooral de sfeer was positief en sloeg niet om bij tegenvaller.

We begonnen met: oké we hebben geen zin afgeslacht te worden met 50 punten, dus laten we proberen bij te blijven en ons ding gaan doen. Niet met de scheids bezig zijn, en ineens staan we voor en bouwden we het verder uit.  We hebben geen domme fouten aan eind gemaakt en ons hoofd cool gehouden!”

Met dank aan inval-reporter Van der Zee die vanaf de tribune uw reporter op de hoogte hield.