Goeiesmorgens! Goeiesmorgens deze ochtend

Goeiesmorgens! Goeiesmorgens deze ochtend…… Het was een vroege zaterdag voor de mannen van Be Quick heren 1. Zaterdagochtend half tien stond het team klaar om te vertrekken naar Enschede. Vroeg. Ja erg vroeg. De meeste heren hadden liever nog een paar uurtjes in hun bed gebleven. Aanvoerder Baars kon zich überhaupt niet herinneren of hij ooit ’s ochtendsvroeg had gesport, maar het lichaam bood al op de parkeerplaats fysieke weerstand.

Tegenstander Arriba was daarentegen wel lekker wakker want met 12 man sterk was een vroeg potje blijkbaar geen moeite voor dit studententeam.

Be Quick begon desondanks het tijdstip wakker aan de wedstrijd. Score Ketelaar, score Baars en score van Enk. Na enkele minuten was er al een 8-13 voorsprong en vluchtte de Arribanen in een time-out. Het team van coach Egers deed er een tandje bij en vond weer aansluiting.

No More Sleeping on the Job
Na het eerste kwart stond het 14-18 en wisten de Zwollenaren dat er keihard gewerkt moest worden. “No more sleeping on the job” zoals routinier Tigelaar het tussen de perioden door verwoordde. En dus bleef de gastploeg doorknokken zoals bij een gemiste dunk van forward Aliou, die na de mid-court rebound Van Schagen alsnog werd afgerond. (ruststand 25-31)

Uit de droom geholpen
In de tweede helft bleek Be Quick toch het beste uit de ochtenddienst te komen. Met een 4-23 run liep de ploeg plotseling snel uit en hielp Arriba uit de droom dat het die vroege ochtend nog zou gaan winnen. Met twee powerscores van forard Schotanus leek het laatste kwart dan ook een formaliteit (29-54).

In het vierde kwart gingen de studenten nog full-court-press spelen maar de routiniers van Be Quick wisten daar wel raad mee en dus bleef het lange tijd twintig punten verschil. Met nog twee driepunters in de laatste minuut kwam de thuisploeg nog iets dichterbij maar al met al was het een riante winstpot voor de Zwollenaren.

De eerste winstpot is een feit en volgende week wacht Wyba. Ook een team uit de onderste regionen.