Geen arrestaties bij Be Quick ’28 heren 2 tegen ZAC

Be Quick mse 2 – ZAC landstede mse 2

10-11-2018

Afgelopen zaterdag traden de mannen van heren 2 aan tegen stadsrivaal ZAC. Het decor was sporthal Gerenlanden en blijkbaar had de tegenstander niet zo zin om het hele eind richting Zwolle-zuid te fietsen en dus was er slechts een zestal dat het Be Quick lastig moest gaan maken.

De stadsderby ging in het begin gelijk op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en na het eerste kwart was het ZAC die een 16-19 voorsprong liet noteren. Aan de zijde van de thuisploeg was het center Mahmoud die met enkele schotje zijn ploeg liet aansluiten.

De agenten lieten de wedstrijd over aan de dienstdoende scheidsrechters

In het tweede kwart ging Be Quick erop en erover. Snel pakte de thuisploeg een 33-22 voorsprong door onder andere twee scores van center Van Enk.  ZAC bood geen weerstand meer en gooide de handdoek gelijk in de ring.

Hierna ontstond er een duwpartijtje tussen twee spelers waarbij een ZAC-speler tot hilariteit van iedereen in de zaal het nodig vond om de politie te bellen. De ZAC-speler droop af en bleef in de portiek van de sporthal wachten op de agenten. Echter hebben onze hardwerkende wetsdienaren wel wat beters te doen dan scheidsrechtertje te spelen bij een stadsderby, en dus was de enige sirene die te horen was die van einde van het derde kwart. (57-37)

Ondertussen ging de wedstrijd verder en werden er vanaf de goedgevulde tribune al de nodige politiegrappen gemaakt. Zeker toen de bal klem kwam te zitten tussen de basket en het bord, en een wapenstok wel handig zou zijn geweest.

Be Quick trok zich niets aan van alle hilariteit en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Toch herpakte de gastploeg zich nog een beetje en werd de eindstand uiteindelijk 71-62.

Een mooie overwinning van heren 2 en pakt daarmee zijn tweede overwinning van dit seizoen!