Een Quickie met… Tom Buijs

Als Be Quicker is dit een man die niemand gemist kan hebben. Zijn prachtige blonde lokken, speler bij Heren 2, zijn stiekeme liefde voor Lebron James, en zijn voorkeur voor zaterdagwedstrijden… In deze Quickie spreken wij met Tom Buijs!

Tom, wie ben jij eigenlijk?
Ik ben Tom, 26 jaar, origineel uit Hoogeveen, en momenteel woon ik in Zwolle.

Hoe is Hoogeveense Tom ooit aan het basketballen geraakt?
In mijn jeugd heb ik altijd gekorfbald in Hoogeveen. Toen ik twintig was heb ik de overstap gemaakt naar basketbal en ben ik begonnen bij de HBV Falcons. Volgens mij ik daarna bij Be Quick terecht gekomen via de bekende jaarlijkse omroep om gratis mee te mogen trainen op de eerste drie dinsdagen van het seizoen. Toen ben ik meteen blijven hangen, en inmiddels zit ik alweer vijf jaar bij Be Quick.

Wat maakt Be Quick zo’n leuke vereniging?
Het is vooral een leuke club vanwege de gezelligheid en de toffe lui waarmee ik een band heb opgebouwd. Het eerste jaar was dat bijvoorbeeld Dennis. Hij woonde vlak bij mij in Stadshagen. We gingen altijd samen op het fietsje naar de training. Dat vind ik mooi, want je hebt dan meteen een leuke binding met mensen.

Waarom kies jij voor basketbal?
Voor mij is basketbal een sport waar ik enorm veel energie in kwijt kan. Bijvoorbeeld na zo’n dag als vandaag. Ik was behoorlijk moe na een dag werken, en dan kan ik aan het einde van de dag nog effe lekker mijn laatste beetje energie kwijt in een lekkere training. Daar word ik helemaal pumped van. Daarnaast is het een teamsport, en ik vind het heel leuk om met mensen te zijn en er wat positiefs van te maken met zijn allen. Voor dit seizoen wil ik eigenlijk wel een beetje rond de tien punten per wedstrijd scoren, en met Heren 2 bovenin het linker rijtje eindigen!

En bij Be Quick doe je meer dan alleen basketballen…?
Klopt, ik zit sinds vorig jaar bij het bestuur. Richard en Edwin stopte er vorig jaar mee, en toen werd gevraagd of iemand hun taken wilde overnemen. Toen dacht ik van: ‘Hé, misschien moet ik ook eens laten zien dat ik wat voor de club wil doen’. Vorig jaar ben ik begonnen met het inplannen van de zaaldiensten, heb ik een scheidsrechtercursus georganiseerd, deed ik de teamindeling en de ledenadministratie. Die laatste heb ik inmiddels een Bram overgedragen. Daarnaast plan ik momenteel ook wedstrijden in. Regelzaken zijn niet mijn sterkste punt, dus voor mijzelf was dat ook direct een leuke uitdaging om hiermee aan de slag te gaan!