Een Quickie met… Evert Helfferich

In ‘een quickie met’ spreken we kort met vrijwilligers die zich met veel plezier inzetten voor Be Quick. Het komende seizoen zal er zo nu en dan een quickie online gezet worden. En met wie kunnen we beter aftrappen dan met onze eigen voorzitter? Leesvoer voor je zondagochtend; een quickie met Evert Helfferich!

Evert, stel jezelf eens even voor!
‘Ik ben Evert Helfferich, en met mijn 59 jaar ben ik inmiddels de oudste speler van de vereniging.’

Hoe ben jij ooit begonnen met basketbal?
‘Voordat ik ging basketballen heb ik dertien jaar gehockeyd, tot mijn 48ste. Op een gegeven moment kon ik dat niet meer combineren met de rest van mijn agenda. Op dat moment speelde mijn zoon basketbal. Ik weet niet hoe het kan, maar hij werd steeds beter! Dat was voor mij het moment dat ik dacht; ik wil ook leren basketballen! Op mijn 48ste, haha! Vervolgens kwam ik bij Be Quick terecht. Het leuke van basketbal zit ‘m voor mij echt in het explosieve. Rennen, zweten; dat vind ik leuk!’

En je bent inmiddels zelfs voorzitter! 
‘Ja, dat klopt. Voor mijn werk heb ik een leidinggevende functie, en daarom werd mij gevraagd of ik voorzitter wilde worden. En inmiddels ben ik dat al negen jaar! Be Quick is een hele leuke vereniging met veel saamhorigheid. Er is veel inzet van heel veel leden. Ik ben dan ook zeer trots op ons rolstoelteam! Als bestuur zeggen we weleens dat het wat meer mag, maar op een avond zoals die van de Algemene Ledenvergadering zie je dat er eigenlijk best veel leden zijn die zich inzetten voor de club.’

Een vraag die niet kan ontbreken aan de voorzitter; wat verwacht je van komend seizoen?
‘Ik verwacht dat de teams het in de competitie beter gaan doen dan vorig jaar. Heren 2 heeft al een prachtige start gemaakt met de derby tegen ZAC. Daarnaast denk ik ook dat Heren 1 op een beter niveau zit, en het daarom beter zal gaan doen.’

Heb je nog persoonlijke doelen voor het seizoen? 
‘Ik wil dit seizoen een aantal driepunters gaan gooien. Ik heb bij mijn fitnessinstructeur aangegeven dat ik meer kracht in de armen wil, omdat ik driepunters wil maken. Dus daar hebben een trainingsprogramma voor opgesteld!’

Kunnen we dan afspreken dat je aan het einde van het seizoen minimaal vijf driepunters hebt raak gegooid?
‘Gaan we voor, afgesproken!’