Een Quickie met… Bram Vermeer

Bram, vertel ons even wie je bent!
Ik ben Bram Vermeer, 53 jaar en speel bij Heren 3!

Hoe is jouw basketbalcarrière ooit gestart? 
Toen ik zo’n 14 jaar oud ben ik een keertje bij een basketbalwedstrijd van mijn zusje gaan kijken. Dat was het moment dat voor mij de vonk oversloeg, en ben ik ook begonnen met basketbal. Dat was destijds bij de Mustangs in Emmen. Het samenspelen, het spelletje, de snelheid, en vooral lekker je hoofd leegspelen. Als ik hoofdpijn had of mij niet fit voelde, was dat na een potje basketbal weg. Dat heb ik nog steeds, heerlijk!

Wanneer ben je bij Be Quick terecht gekomen? 
Ik ben in 1990 in Zwolle komen wonen, en natuurlijk op zoek gegaan naar een basketbalclub. Ik kwam toen in de krant de Peperbus een klein oproepje tegen. Ja, dat ging vroeger nog via de krant, haha. Na een telefoontje ben ik eens langs gegaan bij het gymzaaltje aan de Assendorperdijk om de eerste training bij de wonen. Als nieuweling kwam ik echt in een warm bed terecht. Ik werd direct opgenomen in het team. Het leuke is dat ik hoor dat meer mensen dat zo ervaren, en dat is echt het mooie van onze basketbalvereniging.

Inmiddels heb je ook een hoop vrijwilligersfuncties bekleed…?
Ja dat klopt, ik ben voorzitter geweest, wedstrijdsecretaris, jeugdcoördinator, coach, trainer, bij zowel de heren, de dames en de jeugd, toernooien georganiseerd zoals het 3-3 Sinterklaastoernooi en ook met ZAC toernooien georganiseerd, in de technische commissie…

… wacht even Bram, misschien is het makkelijker om te vragen wat je niet gedaan hebt?
Nou, iets wat ik nooit geweest ben en ook nooit zal gaan doen penningsmeester. Dat is het enige wat ik niet wil doen haha.

Dan heb je toch een hoop gedaan voor onze mooie vereniging!
Ja, dat klopt. Tien jaar geleden ben tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) uitgeroepen tot erelid van de vereniging. Blij verrast, ik had er geen rekening mee gehouden. Een hele mooie waardering voor wat je gedaan hebt.

De buit was binnen, dus je kon op je lauweren rusten? 
Nee, ik ben niet gestopt sinds ik de oorkonde binnen had, haha. Inmiddels zit ik alweer tien jaar in het bestuur als vicevoorzitter!

Als iemand een doorgewinterde Be Quick is, ben jij dat dus wel. Wat zou jij graag in de toekomst zien bij Be Quick?
Dat we de openheid en het warme bad behouden. Dat vind ik heel belangrijk.

Ik heb een jaartje met je bij Heren 2 gespeeld en onlangs ook nog een wedstrijd met je meegedaan met Heren 3. Volgens mij ben je naast een van de oudste, ook een van de spelers met de beste conditie bij onze vereniging.
Tja, mijn conditie is nog steeds goed. Dat vind ik heerlijk. Zolang ik nog met die jonge gasten mee kan komen, blijf ik spelen. Het is ontspanning door inspanning.

Waar kijk jij echt met trots op terug? 
Ik ben heel blij met dat we rolstoelbasketbal binnen de vereniging hebben gehaald. We hebben ook fantastische trainers die deze teams begeleiden. Ik ben er erg trots op dat wij rolstoelbasketbal aanbieden bij Be Quick!

Heb je nog persoonlijke doelen waar je aan wil werken dit seizoen? 
Ik vind het vooral belangrijk om andere mensen beter te laten spelen iedere wedstrijd, en dat zij scoren. Dat is mijn persoonlijke doel. Daar geniet ik veel meer van dan zelf een score te maken.

Nou, kom op Bram! Geen driepunt highscore, of dunks van onze Vermeer? 
Haha, nee! Vooral een ander goed en beter laten spelen. Dat vind ik mooi.

Bedankt Bram, en ik denk dat ik namens alle leden van de vereniging wel onze dank voor je mag uitspreken voor het harde werk wat jij achter de schermen doet voor onze vereniging!