Deze zes mannen stunten tegen Valley Bucketeers

NIJVERDAL – Het was afgelopen vrijdag rustig op de parkeerplaats in Zwolle. Bij vertrek stonden er wel geteld zes mannen klaar om af te reizen naar Nijverdal. Tegenstander Valley Bucketeers hijgt al weken in de nek van Be Quick en dus moest deze pot gewonnen worden maar welk meesterplan had coach Stel gesmeden om met zes man te kunnen stunten?

Met vier afwezige klimaatspijbelaars moest Be Quick het doen met maar drie centers, twee forwards en een guard. Het begon met jonkie Welling op de bank zodat coach Stel altijd nog ‘reboundtechnisch’ een tandje bij kon schakelen.

Na tip-off begonnen de Zwollenaren echter niet heel goed. Meteen flapte de thuisploeg er een aantal driepunters in en keek de gastploeg mede door diverse malen balverlies tegen een 9-2 achterstand aan. Hierna werd center Stroop een aantal keren trefzeker en kwam Be Quick langszij met 10-12.

Fredgar
Coach Stel zat ondertussen al lang na te denken over zijn wisselbeleid. Wie voor wie? Wat is de foutenlast? Wat zijn de stats? Na lang beraad was daar eindelijk de eerste wissel. Center Welling mocht wisselen voor Center Van der Veen a.k.a. ‘Fredgar Davids’.

Met scores van Baars, Welling en Veldink werd het eerste kwart afgesloten met een 18-27 voorsprong voor Be Quick. De ploeg uit Nijverdal moest uit een ander vaatje gaan tappen want de gastploeg was onder het bord ijzersterk. Dit was helemaal het geval toen de Zwollenaren in een aanval acht aanvalsrebound pakte mede op het conto van center Welling.

Be Quick liep verder uit en de eerste helft werd afgesloten met een 29-48 voorsprong.

De ploeg uit Zwolle had nog een helft te gaan maar was er geenszins al van overtuigt dat het had gewonnen. Immers waren ze maar met zes man en enkele weken geleden werd er ook een 22 punten voorsprong bij rust weggeven tegen Amical.

Rustig aan met de fouten en temporiseren was het devies!

Foutenlast
In het derde kwart probeerde Be Quick dit ook maar de Bucketeers kregen na een 12-1 run weer goede hoop. Toch bleef de gastploeg op voorsprong en in het laatste kwart moet de 52-61 voorsprong geconsolideerd worden. De zes Be Quickers bleven fel maar al snel liepen aanvoerder Baars en center van der Veen tegen hun vierde fout aan. Zou het dan toch weer mis gaan?

De twijfel werd nog groter nadat Fredgar ook zijn vijfde fout maakte en de gastploeg de resterende acht minuten geen wissels meer had. Hiermee zat het wisselbeleid van Coach Stel erop en kon de oefenmeester alleen nog maar toekijken hoe de vijf Be Quickers de klus moesten klaren.

Forward Verbruggen had nog wel wat energie en maakte met de nodige kniebuigingen en aantal belangrijke acties in de slotfase. Hierdoor liepen de vijf man verder uit van de Nijverdallers en won Be Quick verdiend met 84-67.

De zes mannen wisten te stunten tegen een jong en fit team! Een mooie overwinning en een rotsvaste tiende plek op de ranglijst!