De allereerste uitslagen van Be Quick seizoen 2018-2019!

Afgelopen zaterdag werden de eerste wedstrijden gespeeld van het nieuwe seizoen! Is het de coaches gelukt om bij iedereen de dagelijkse hamburgers en biertjes van deze warme zomer er weer af te trainen en iedereen fris en fruitig aan de start te krijgen?

DE SNIPERS (ZEEWOLDE) – HEREN 1: 44-68 WINST
Heren 1 had als eerste krachtmeeting de pot tegen De Snipers uit Zeewolde staan. Dit team was gepromoveerd en dus maak je al snel de verwachting dat dit geen enkel probleem moest zijn. Toch wilde wij de boel niet onderschatten, want het was een jong team. Gevreesd werd dus voor snelle jongens die ons fullcourt eruit zouden rennen. Daarnaast was Heren 1 ook niet optimaal bezet; slechts 7 man met hier en daar of een zwak enkeltje of ruggetje, of al een wedstrijd in de benen. Afgesproken tactiek; temporiseren.

De wedstrijd begon wat moeizaam. Met twee schotjes pakte Marcel mooi vier punten mee, en ook forward/centercombinatie Tigelaar deed zijn duit in het zakje met twee punten. Heren 1 speelde degelijk, maar de tegenstander legde er ook een paar fraaie punten in. De stand liep redelijk gelijk op. Helaas wilde één scheidsrechter direct zijn stempel op de wedstrijd drukken, en gaf guard Jorian een onsportieve fout voor ‘tegen iemand aanlopen’. Center Geurt liet direct zien wie er de baas is onder het bord; de sterkte man van Be Quick was verantwoordelijk voor 7 punten in de post. Hierdoor wisten de mannen aan het eind van het eerste kwart de voorsprong uit te bouwen naar 13-19.

Met deze stand groeide langzaam het zelfvertrouwen en de overtuiging dat wij met de winst weg moeten gaan. Jorian knalde er een driepunter in. Center Stroop maakte, nadat er op hem diverse fouten waren gemaakt, een paar vrije worpen. Vervolgens wederom een driepunter van Marcel. Center Stroop weer met twee snelle loopacties dat leidde tot weer vier punten. Bij de derde loopactie fakete hij twee tegenstanders eruit en wist met een behind the back paas onder het bord center Geurt te bereiken die uiteraard ‘m erin legde (Tom den Hooglander a.k.a. ‘Behind-the-back-Miracle’ zou trots zijn geweest!). De tegenstander was in geen velden of wegen te bekennen. Tot slot twee rake schotjes van forward Veldink; maar liefst een 5-24 run! Wat gebeurde hier? Met 18-43 ging H1 vol zelfvertrouwen de rust in.

Na de rust veranderde de tegenstander hun tactiek en gingen in de defence zone spelen. Be Quick reageerde direct met een eerste zone offense tactiek. Center Van der Veen liet zich sterk zien met een paar mooie rebounds. Wederom een driepunter van guard Jorian, en forward Veldink deed weer een goede bijdrage met zes punten. Voor beide teams kroop de stand een beetje verder op; 28-54

De mannen hadden moeite om door de zone heen te komen. Het stond teveel stil. Dus werd een tweede zone-play ingezet waardoor er veel meer ruimte gecreëerd werd en veel meer spel ontstond. Dit leidde er onder andere toe dat Van der Veen er twee keer de bal onder het bord in kon leggen. Echter begonnen de vooraf voorspelde mankementen parten te spelen; een enkelblessure en foutenlast zorgde ervoor dat Geurt en Quynten gezellig naast elkaar op de bank zaten, en kramp liet Arie als een hobbelpaardje over het veld heen en weer bewegen. Echter voerde laatste genoemde uitstekend een spontaan bedachte nieuwe uitname play uit; vanaf een zijkant-inname paste Arie de bal naar guard Marcel, zette vervolgens een laag screen op center Daniel, en rolde direct af naar de basket om de bal te ontvangen en vanaf links met rechts de bal erin te gooien (dat was blijkbaar makkelijk in verband met de kramp…). Ondanks alle pijntjes had BQ in het tweede kwart voldoende de voorsprong uitgebouwd om de winst binnen te halen. Tot slot gooide Jorian nog een lekkere driepunter erin, en kreeg Marcel het slotwoord door er in de laatste seconden nog even snoeihard ook een driepunter erin te gooien. Eindstand: 44-68.

Heren 1 wist met degelijk spel te laten zien dat zij samen echt als team kunnen spelen. Een veelbelovende eerste pot voor het nieuwe seizoen. Of zoals de scheidsrechter achteraf zei; ‘Ik neem aan dat jullie voor het kampioenschap gaan?’.

HANZE STARS – HEREN 2: 54 -49
Na een diepte interview met topsporter Arie werd duidelijk dat de mannen van H2 de eerste helft er niet in zijn geslaagd te laten zien wat zij kunnen. Zij gingen de rust in met 35-14 achterstand. In tegenstelling tot de tweede helft; Zij kwamen 14 punten van Arie, 8 punten van Tom en 4 door van Dam en een mooie driepunter van Sami terug tot 52-49. Echter door een discutabele call van de scheids op Guus werd de mannen de kans ontnomen om alsnog de winst te pakken; er werd verloren met 54-49.

ZAC – HEREN 3: 55-38
Aan het wedstrijdformulier te zien leek voor de mannen van H3 in het eerste en vierde kwart de deksel op de basket te zitten. Voor Arnoud en Bart een mooie 8 punten, en een knappe prestatie van man of the match Pepijn met maar liefst 16!