Challenge geen uitdaging voor Be Quick heren 1

BEUNINGEN – De mannen van Be Quick heren 1 hadden niet heel veel vertrouwen in de goede afloop afgelopen zaterdag. Een middagwedstrijd heeft niet hun voorkeur en dan nog wel tegen de nummer 2, Challenge in Beuningen. Daarnaast moest het team het stellen met maar zeven fitte spelers en werd twee weken geleden tegen de nummer laatst amateuristisch verloren.

Desalniettemin wist coach Stel zijn mannen vertrouwen in te spreken en met hulp van hockeybobo Jan-Adriaan ging heren 1 voor de winst.

De wedstrijd begon gelijk goed voor de Zwollenaren, met scores van Baars en Verbruggen was er gelijk een 0-6 voorsprong. Maar Challenge had natuurlijk hun topscoorder Glaap die een aantal keren de aansluitingsscores wist te maken. Toch bleef Be Quick goed spelen en had het meer agressie en betere aanvalsspelletjes.  Na het eerste kwart stond het dan ook 9-18 voor de gastploeg.

Frisse honden
De Beuningers waren blijkbaar nog niet wakker maar ook in het tweede kwart ging de wekker nog niet. Play na play liet Be Quick het betere spel zien en de twaalf man van de thuisploeg waren niet opgewassen tegen de zeven frisse honden uit Zwolle. En nadat ook centers Van der Veen en Gootjes een duit in het scoringszakje deden was de ruststand 19-37.

Na rust ging de thuisploeg drukzetten op de spelerverdeler, en hierdoor kwamen de Zwollenaren niet meer goed in hun eigenspel. De thuisploeg naderde tot tien punten maar na onder andere een briljante actie van Van Enk op Welling werd het verschil weer naar 42-60 gebracht.

Wurgpoging
In het laatste kwart moest Be Quick het blijven volhouden. Met inmiddels een aantal mensen in foutenlast ging het nog best lastig worden. Mede doordat Challenge nieuw elan kreeg na drie driepunters van spelverdeler In de Bosch. De thuisploeg naderde snel tot 60-68, echter moest het de slotfase doen zonder hun topscoorder Glaap die na een wurgpoging op aanvoerder Baars van Be Quick direct het veld kon verlaten.

Toch hoopten de Beuningers met een full-court-press nog op een stunt maar routier Veldink liet zich niet gek maken wist meerdere malen de vrije man te vinden in de tegenaanval. In de laatste minuut brak pas het verzet en kon forward Verbruggen vanaf de vrijeworplijn de eindstand op het bord gooien. 69-81.