Heren 1 op z’n boerenfluitjes

ZWOLLE – Voor de heren van Be Quick is VUAS uit Dronten al jaren een lastige tegenstander. De polderploeg is taai en geeft nooit op. Zo ook niet afgelopen vrijdag waar de thuisploeg tot de laatste minuut moest vechten voor de overwinning.

De wedstrijd begon met degelijk basketbal. Voor de thuisploeg waren het routiniers Van Enk en Veldink die de eerste scores van de wedstrijd lieten noteren. Bij de gastploeg was het met name spelverdeler Winters die met diverse fraaie ‘BoerBurgerBewegingen’ de scores voor zijn rekening nam.

In het tweede kwart ging Be Quick een zwakke zone-verdediging proberen, echter oogsten de Zwollenaren daarmee niet veel lof. En dus liep Dronten uit tot een 32-41 voorsprong bij rust.

Wanneer de boeren niet meer klagen

“Wanneer de boeren niet meer klagen, nadert het einde der dagen” luidt het spreekwoord. En dus kon het arbitraire duo op de nodige kritiek rekenen van de gastploeg. Echter haalden de Drontenaren daarmee met name zichzelf uit de wedstrijd.

Beetje bij beetje kwam Be Quick namelijk langszij, door onder andere scores van forward Schotanus die zich telkens door de verdediging heen ‘ploegde’ . Opeens was daar de zeven punten voorsprong en die hield Be Quick tot het einde vast.

VUAS ging de bietenbrug op. Spande het paard achter de wagen, en lachte uiteindelijke als een boer met… eindstand 77-69.