Be Quick U14 pakt kampioenschap met reusachtige overwinning!

Afgelopen zaterdag 1 april 2023 zal de boeken ingaan als een historische dag. Be Quick u14 pakt de titel in een beslissende wedstrijd tegen VUAS uit Dronten.

Afgelopen jaren is er door Be Quick hard getimmerd aan de jeugdteams en dat uitte zich dit seizoen met het inschrijven van 2 jeugdteams. Een u12 en een u14 team. Vol goede moed begon de u14 met 17! Spelers en speelsters aan dit seizoen.

Voor de kerst werden bijna alle wedstrijden gewonnen van de meestal toch zwakkere tegenstanders. Alleen het team van Arta uit Steenwijk bleek tweemaal te sterk. Toch genoeg reden om na de kerst een stapje hogerop te doen. De verwachting was de ook dat Be Quick u14 het zwaar zou krijgen na de kerst. Niks bleek minder waar.

In de eerste wedstrijd werd ZAC gelijk aan de kant gezet. De week erna werd er net aan verloren in Dronten. Toen volgden 2 overwinningen op rij tegen WSV. Het leek erop dat de u14 aardig mee kon draaien in deze hogere klasse.

De wedstrijd tegen Red Giants was een zware, maar ook hier werd de overwinning uit het vuur gesleept. Daarna volgden weer 3 overwinningen tegen tweemaal B.A.S. en ZAC. En door de onderlinge uitslagen werd 1 april met rood omcirkeld in de agenda’s.

De tribune was afgeladen met fanatieke Be Quick supporters, ouders, familie, vrienden en wie er verder opgetrommeld werden. Ook werd er veel gebruik gemaakt van toeters. De sfeer, de verwachtingen, de tegenstander. Alles was er om op 1 april 2023 een onvergetelijke wedstrijd van te maken.
De wedstrijd begon met de volgende 5 topspelers: Aron, Noah, Andy, Joost en Onno. De wedstrijd begon met een waarschuwing van VUAS 0-2. Maar de snelheid waarmee Be Quick daarna de bucket binnen dribbelde was voor de spelers van VUAS niet te behappen. Binnen een paar minuten stond het dan ook 17-4 voor Be Quick. Na een bijkom moment van Be Quick (ook wel time-out genoemd) kon het gas er weer op. Aron en Bas brachten met hun scores het verschil naar 21 punten. Stand na het eerste kwart 29-8.

Tussen de kwarten werd door de coaches benadrukt dat de wedstijd nog 3 kwarten duurde en dat er niet verslapt kon worden. Be Quick ging weer hard en begon dit kwart met een 11-0 run. Luuk pakte nog wat punten en rebounds mee en na een periode uitslag van 36-5 was er op het scorebord een ruststand te zien van 65-13.

In het derde kwart kwam VUAS wat losser en gingen ook zij wat meer scoren. Goed voorbeeld doet goed volgen. Be Quick maakte er dit kwart ook weer 25! Nog 1 kwart te gaan met een tussenstand van 90-27.

Het kampioenschap hing in de lucht maar Be Quick ging op éénzelfde tempo door! Op naar het kampioenschap en 100 punten. In het vierde kwart begon iedereen zijn punten nog even te maken, Onno, Matthijs, Joost stonden ondertussen in de app. Alleen Chris had het net nog niet gevonden. Dit was toch wel een dingetje, Time-out Be Quick. Iedereen was het erover eens nog 6 punten tot de honderd en de bal naar Chris. Ook belangrijk de speler die het honderdste punt zou scoren moet appeltaart bakken. Deze time-out leverde genoeg effect, na scores en een vrije worp stond de score op 99! Volgende aanval, bal naar Chris die niet verzuimde en de honderdste erin! Doelen gehaald en uitspelen die wedstrijd.

Aron werd tijdens een publiekswissel in het zonnetje gezet, Dit is zijn laatste thuiswedstrijd voor Be Quick.
Nog 2 minuten te spelen er werden nog even wat punten gemaakt. Er werd afgeteld op de tribune, 3..2..1! Kampioenen! Confetti van 2 kanten. Feest! Be Quick u14 won deze wedstrijd met 112-42. Springen, klappen, high fives, knuffels. Daarna felicitaties vanaf de tribune. Nadat iedereen weer op adem was gekomen werd er nog afgesloten in de kantine met Champagne.

Spelers, coaches, fans, het bestuur, andere betrokkene bedankt voor een fantastisch seizoen!