Be Quick U14 gaat internationaal!

LUNEN – Afgelopen zaterdag 13 mei was het eindelijk zover Be Quick U14 ging naar Lunen om aldaar een wedstrijd te spelen tegen BG Lunen. Waar tijdens de heenreis nog verwarring was over de wedstrijd. ‘’spelen we nu in Duitsland omdat we kampioen zijn geworden?’’ Helaas was er geen sprake van een Champions League of Euro League wedstrijd voor de U14.

Na een halve wereldreis te hebben ondernomen kwam de Be Quick delegatie aan in Lunen. Daar zijn we zeer gastvrij ontvangen. De koffie stond klaar en er was zelf een heus cake-buffet verzorgd. Terwijl de meegereisde fans (ouders) zich aa  n het buffet te goed deden ging de focus van de spelers op de wedstrijd.

Deze speciale wedstrijd had ook een bijzonder verloop. Eerst werden er 3 periodes tegen elkaar gespeeld. Daarna 2 periodes met gemixte teams.

Be Quick begon sterk aan de wedstrijd. Met een aantal mooi drives werden de eerste punten gemaakt. De scheids floot heel degelijk maar vooral ook heel hard. Ook blijkt dat Duitse jeugdteams vanaf de U14 met 24-secondeklok spelen. Iets wat in Nederland pas gebeurt als men wat hoger speelt qua niveau.
Na de rust ging BG Lunen met meer wedstrijdervaring spelen terwijl Be Quick verslapte. De voorsprong van 12 punten slonk heel snel. Maar door tactisch te spelen en op de juiste moment de juiste keuze te maken kon Be Quick de voorsprong behouden. Stand na drie kwarten 31-37.

Vervolgens kwam het moment waar de teams gemixt werden. Na wat overleg in het Nederlands, Duits en Engels werden de spelers en coaches opgedeeld. Er kwamen 2 teamtassen tevoorschijn en iedereen kreeg een fris tenue. Met de gemixte teams spelen was even zoeken maar al snel werd er goed gepasst en leuk samengespeeld.

Net na het laatste fluitsignaal kwam het ‘worstsignaal’. De door de vrijwilligers van BG Lunen verzorgde BBQ kon beginnen. Er was meer dan genoeg. Iedereen kon zoveel broodjes worst eten als dat zij wilden. Dit betekende dat na een kwartier de volwassenen aan de 2de ronde begonnen. Ondertussen waren de spelers de zaal ingegaan om weer te basketballen met ter plekke verdeelde teams.

Nadat er voldoende gegeten was deden een aantal coaches ook nog mee met partijtje. Rond een uur of half 5 begonnen de spelers wat vermoeider te worden en de ouders waren het ook wel zat. De eerste Nederlanders togen weer richting Zwolle. De auto met de coaches en de 4 laatste spelers vertrok als laatste. Na een korte stop bij de lokale supermarkt voor 1kg! Swarch-swalder-huppeldepup-schinke voor Eloy kon de terugreis vervolgt worden.

Na een terugreis met bloed, zweet en tranen en nog vele andere Nederlandse klassiekers kon er worden teruggekeken op een geslaagde dag. Zeker voor herhaling vatbaar.

Bij deze willen we iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie herinnering bedanken en tot volgend jaar!

Auf Wiedersehen!