Be Quick maakt naam waar in Spannende Stadsderby

Afgelopen zaterdag speelde het jonge sterren ensemble van Be Quick U14 de Stadsderby tegen ZAC basketbal. Het Team stond onder leiding van Hoofdcoach Ketelaar en zijn Assistent-coach Bervoets.

Be Quick begon het eerste kwart niet zo sterk als we van ze gewend zijn. Ondanks een score van debutant Stef sloot Be Quick dit kwart af met een 8-12 achterstand. Het was duidelijk dat er tijdens de rest van de wedstrijd uit een ander vaatje getapt moest worden.

Gedurende het tweede kwart begon Be Quick zijn naam waar te maken en door middel van snelle aanvallen met goede passes en de nodige rebounds van Luuk en Chris werd de ruststand 26-23. Na een vlammend betoog van Assistent-coach Bervoets in de rust ging het team met een goed gevoel het derde kwart in.

In het derde kwart waren het sterkhouders Noah en Andy samen met de onuitputtelijke Bas die het verschil voor Be Quick maakten.

Toch vonden de spelers van Be Quick het nodig de derby spannend te houden en dat vertaalde zich in een snelle foutenlast voor het thuisteam. ZAC maakte hier gretig gebruik van en kwam terug tot 49-43. De laatste paar minuten waren nog even spannend maar door het goede verdedigen van bijvoorbeeld Joost en de andere debutant Daan was Be Quick nooit echt meer in gevaar.
Deze Stadsderby werd door Be Quick winnend afgesloten (53-48) waar dat door Heren 2 op vrijdagavond tijdens hetzelfde affiche werd nagelaten.