Be Quick ’28 in eenzame quarantaine bovenaan de ranglijst!

ZWOLLE – De mannen van Be Quick ’28 heren 1 zijn dit seizoen erg goed begonnen. Met een derde overwinning op rij staan ze nu ongeslagen bovenaan de ranglijst. Afgelopen zaterdag was wederom GS Stars uit Elburg de tegenstander. In een lege hal zonder publiek, en geen drankje na afloop vanwege de Corona-maatregelen was het een droevige bedoeling. Toch was de ploeg van coach Stel weer blij met de winstpot!

Be Quick begon bijzonder goed aan de wedstrijd. Na een score Ketelaar met bonus, driepunter Veldink en twee driepunters Winters stond het plotseling 11-2. Toch begonnen de Elburgers daarna een beetje op te warmen en kwamen ze vanaf de vrijeworplijn iets dichterbij. Dat was echter van korte duur nadat center Gootjes zich met het scoren begon te bemoeien. En na een puike steal van aanvoerder Baars op Elburger Versluis werd het kwart met een lekker lay-upje afgesloten op 25-12.

In het tweede kwart haperde de scores bij Be Quick een tijdje waardoor de GS Stars met een 0-9 run snel dichterbij kwamen. Gelukkig vielen de schotjes weer en bleef de voorsprong telkens 4 á 6 puntjes. Toch bleven de Elburgers aandringen en na een driepunter van veteraan Kuijpers was de ruststand slecht 41-43.

Tweede golf
Na rust kwam de gastploeg zelfs nog op voorsprong (46-47) maar na een driepunter van nieuwkomer Schotanus was het mooi geweest. Be Quick liep met een ’tweede golf’ weer uit na driepunters van Motamedinia en Van Enk tot 62-54.

Kloddertje Desinfectiegel
In het vierde kwart kon de wedstrijd vakkundig worden uitgespeeld. De bal werd lang rondgepasst en een paar keer met een open lay-up afgerond om nog een extra kloddertje desinfectiegel  in de wonden van de Elburgers te smeren. Eindstand: 80-68