Be Quick ’28 h1 – Rebound ’73 h1

Een belangrijke wedstrijd voor het eerste van Be Quick. Samen met tegenstander Rebound ’73 uit Harderwijk bungelen beide ploegen onderaan de ranglijst. Be Quick begon echter matig aan de wedstrijd. Direct wist de gastploeg een aantal keer naar binnen te snijden en gaf de helpside van de Zwollenaren niet thuis. Met een 3-9 achterstand moest er zoals zo vaak weer terug geknokt worden, maar dat gebeurde dit keer ook. Puntje voor puntje kwam de ploeg van coach Stel langszij en na de eerste helft was het nagenoeg gelijk (37-39).

Beide teams leken aan elkaar gewaagd maar in de tweede helft was het Be Quick dat beter uit de kleedkamer was gekomen. Met een aantal goede defensieve stops van de Zwollenaren wist de gastploeg niet aan te sluiten bij het driepunter-geweld van de thuisploeg. Binnen enkele minuten stond er dan ook een 56-44 voorsprong op het bord en ging Be Quick rustig en kalm door met aanvallen.

Na meerdere scores van afstand werd hierna center Stroop gevonden voor de inside scores en was het een kwestie van de voorsprong vasthouden. De mooiste actie van de avond was echter voor het duo Welling en Van der Veen die een wekenlang geoefende aanvalscombinatie perfect samen wisten uit te voeren.

Met een 98-69 overwinning pakt heren 1 een belangrijke winstpot en stijgt het weer een plaatje op de ranglijst.