Basketbal voor ouderen

In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds heeft Landstede Hammers OldStars walking basketball weer nieuw leven ingeblazen. De deelnemers, 55-plussers, spelen basketbal in een aangepaste vorm.

Wat houdt het in?

OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met een originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessures willen blijven bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De trainingen bestaan uit een warming-up en vervolgens verschillende beweegvormen, aangepast op de doelgroep. Op deze manier spelen de deelnemers basketbal en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

Hoe gaan we om met Covid?

Gezien het feit dat de deelnemers allemaal tot een risicovolle leeftijdsgroep behoren, is deelname aan de trainingen alleen mogelijk is onder overlegging van een vaccinatiebewijs, bijvoorbeeld in de vorm van een geldige QR-code (twee maal gevaccineerd, negatief getest of COVID gehad). Verder dienen we ons te houden aan de maatregelen zoals die door de overheid worden voorgeschreven m.b.t. een schoolomgeving.

 

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Mathieu ten Dam, trainer van CSE Landstede Hammers. Hij doet dit aan de hand van verschillende beleggingsvormen uit het Athletic Skills Model. De trainingen vinden plaats op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur en vinden plaats in het Landstede Sportcentrum.

Zoek je meer informatie of wil je meedoen? Stuur dan een mail naar walkingbasketbal@landstedehammers.nl

OldStars walking basketball is een initiatief van Landstede Hammers in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.