Back to Back overwinningen voor Heren 1

ZWOLLE – Na een verrassende overwinning vorige week tegen de studenten van Trajanum namen de mannen van Be Quick het afgelopen vrijdag op tegen Amical in Enschede. De verwachtingen waren hoog want de ploeg van coach Stel had nog een rekening openstaan bij de Tukkers na een chaotisch verloren uitwedstrijd  in Enschede met twijfelachtige arbitrage.

Be Quick begon desondanks matig. Na een mooi drietje van forward Schotanus werd er daarna niet goed verdedigd en stond het al heel snel 9-19. Gelukkig konden de Zwollenaren dit jaar voor het eerst over de voltallige selectie beschikken en kon de achterstand na wat wisselingen langzaam teruggebogen worden tot 39-45 bij rust.

Tweede helft
Na rust was het Amical dat als beste uit de kleedkamer kwam, maar gelukkig voor de thuisploeg was daar een fitte center van Enk, die onder de borden de Enschedeërs telkens te slim af was. Puntje voor puntje kwamen de Zwollenaren dichterbij en bij 50-49 was daar eindelijk weer de voorsprong.

Het vierde kwart was alles bepalend en kwam het aan op de laatste paar minuten. Hierbij was de gastploeg haar frustraties niet de baas en mocht aanvoerder Baars vanaf de vrijeworplijn twee technische fouten omzetten in scores. Met daarop volgend nogmaals een score met bonus.

Be Quick wint nu tweemaal op rij en is daarmee begonnen aan een opmars! Eindstand 88-81.