Senioren Rolstoel kampioen!

Wie had dat gedacht? Slechts vijf jaar geleden is Be Quick ’28 gestart met rolstoelbasketbal en sinds een paar jaar spelen zij in combinatie met Second Dribble uit Hardenberg in de C-Divisie. Vol trots kunnen wij als club melden dat het eerste kampioenschap binnen is!

Dit seizoen maakte het team een vliegende start. De eerste pot werd gewonnen… toen de tweede… en daarna ook winst bij de derde wedstrijd… hoe lang zouden ze dit door kunnen zetten? De ploeg onder leiding van coach Gerben Naber bleef maar winsten binnen slepen!

Vorig weekend was het dan zover; als deze wedstrijd zou worden gewonnen konden de rolstoelers van Be Quick niet meer van de eerste plaats worden gestoten. Een spannende wedstrijd, want in Emmen stond hun de pot tegen de nummer twee te wachten! Niet geheel zonder slag of stoot, maar met overtuiging wonnen dames en heren en sleepten definitief daarmee het kampioenschap binnen!

En nu? De rolstoelers spelen in de C-divisie. Deze is opgedeeld in C1 (het westen) en de C2 (het oosten). Nu Be Quick ’28 kampioen is in de C2-divisie, wordt er in mei gestart met de kruisfinales met het C1 in de strijd voor de landstitel!

Hoe deze finale ook moge aflopen, dit kampioenschap is nu al historisch. Na vijf jaar is er al geschiedenis geschreven bij Be Quick ’28 en daar zijn wij als club hartstikke trots op! Wij feliciteren dan ook graag de spelers; Erik Beuker, Stephanie Witjes, Heidi Hofsink, Jan Willem Kuipers, Eline Snippe, Ronald Hofsink, Willem Scheffer, Jan Willem Goldenbeld, en Gerben Naber. Spelers die niet op de foto erbij staan maar zeker wel net zo belangrijk; Wilko Braam, Hasib Reza, Bert van Eunen en Margret Ester.

Van harte gefeliciteerd allen!