Heren 1 begint met een puike overwinning

Afgelopen zaterdag speelde de hoofdmacht van heren 1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander waren de taaie Twente Buzzards uit Hengelo.

Be Quick start het seizoen met enkele nieuwe gezichten. Nieuwkomers in het veld zijn forwards Schot en Tolpin. Routinier Schot speelde jarenlang bij diverse clubs en na een paar jaar van rust wilde hij de bal toch weer oppakken. Forward Tolpin komt uit de Verenigde Staten en is van jongs af aan opgegroeid met basketbal. Kortom twee top aanwinsten!

Op de bank is ook een personele wisseling. Headcoach Stel bedankte voor een nieuw seizoen, maar zijn functie is direct ingevuld door voorzitter Mahmoud, die met veel enthousiasme het stokje van Stel overneemt.

De Wedstrijd
Be Quick begon de wedstrijd lastig. De five-out aanval van Twente was moeilijk te verdedigen en onder het bord was de help-side nergens te bekennen. Al snel werd er van verdediging gewisseld en hiermee kreeg de thuisploeg meer grip. Een 10-15 achterstand werd omgebogen naar 23-18 voorsprong. Uitblinker aan Zwolle kant spelverdeler Frailyn deed met enkele geweldige steals er nog een schepje bovenop waarmee de voorsprong zelfs opliep tot 30-19.

Toch waren de Buzzards nog niet verslagen en bleven ze de basket telkens hard aanvallen. Met rust was het dan ook nog maar een 5-punten-voorsprong voor de Zwollenaren.

Na rust
Na rust bleef Be Quick het betere spel laten zien en al snel was er een comfortabele 42-32 voorsprong door scores van onder andere Van Enk en Veldink. Maar opnieuw bleken de Tukkers taai en kwamen ze opnieuw terug tot vier punten verschil. Echter was het center Schotanus die van Zwolse zijde het verschil weer naar 57-47 bracht.

Veldink je moet nog een kwart!
Met drie kwarten gespeeld wist iedereen dat het nog niet gespeeld was. Nou ja, bijna iedereen. Spelverdeler Veldink dacht namelijk de hele time-out lang dat de wedstrijd al klaar was. En toen hij de tafelaars wilde bedanken werd het hem pas duidelijk dat er nog een kwart te gaan was. De ‘Hilbert-van-der-Duim-beleving‘ was echter van korte duur want direct schoot de routinier er een driepunter in.

Slotfase
De slotfase werd grillig. De Buzzards wisten dat ze gingen verliezen en moesten het nog even botvieren op de scheidsrechters en enkele spelers. Het mocht de pret niet drukken. Be Quick won met 69-61. En daarmee is de eerste overwinning van het seizoen een feit!