Reboundt Rebound beter dan Be Quick Reboundt?

Bij namen van basketbalclubs heb je associaties. Bij Be Quick denk je aan een snel team. En Rebound zou sterk moeten zijn in rebounden. 

Het geval wilde dat de kinderen van Be Quick dinsdag aangaven dat ze goed waren in schieten. Dus (want waar je goed in bent, kun je makkelijk nog beter doen) lag dinsdag het accent op schieten: lay ups, lay backs en hoekschoten. Een tweede accent lag dinsdag op rebounden. Dat konden de meeste kinderen niet zo goed, vonden ze. En wat je niet kunt, kun je leren.

Voordat de wedstrijd zaterdag begon hadden beide teams 4 punten uit 4 wedstrijden. Winst betekende dat een van beide teams een treetje hoger zou komen in de stand. Maar winnen is niet het eerste doel van Be Quick. Het gaat vooral om beter worden en plezier hebben.

Be Quick deed zijn naam eer aan. Na een flitsende start was de stand na de eerste periode: 14-2. Er werd goed geschoten en gerebound. En zo ging het de hele wedstrijd door. Veel steals als Rebound aanviel. De turnover leidde in veel gevallen tot scores. En als de bal de eerste keer niet viel, dan was er …….de rebound.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam Rebound iets beter in de wedstrijd. Of was het dat Be Quick het toen wel geloofde. 

De verdiende winst bleef in Zwolle. En Be Quick reboundt beter dan Rebound reboundt.

Eindstand 61-22