Strijdlustig Be Quick X12 houdt Orca’s in bedwang

Vier weken na de thuiswedstrijd togen zes Be Quickers naar Urk. In Zwolle waren de elf Urker meiden te sterk. Be Quick was dan ook gebrand op revanche. 

De kans daarop was niet groot. De Orca’s trainen twee keer per week. De meeste meiden spelen al twee jaar en zijn ook langer dan de Zwolse kinderen. 

Na een stevige warming up kwam Be Quick goed uit de startblokken. Met o.a. mooie scores van Sem en Anan was het na de eerste periode 4-8. In de volgende periodes wisten ook Jayvano, Benjamin en Jesse de basket te vinden. En als de bal niet viel, was daar Anan met prima rebounds.

Jesse excelleerde met mooie assists. Sem, Jesse en Benjamin waren alert en pakten veel turnovers. Als Urk toch de bucket binnendrong, vonden ze vaak Anan op hun weg. 

Nummer 10 van Orca’s zorgde in de wedstrijd in Zwolle voor de helft van de punten. Dat gebeurde nu niet. De Zwolse coach koos ervoor om haar te laten verdedigen door terriër Daan. En dat pakte goed uit. Daan had haar in de tang.

Be Quick ging dan ook met een ruime voorsprong de rust in.

Assistent-coach Frenzel gaf in de kleedkamer een aantal nuttige instructies. 

Maar de vraag was of de Zwolse kinderen het energieke spel in de tweede helft konden voortzetten. Murat (vader van Sem) gaf een impuls door de kinderen op A-drank te trakteren. 

En dat had een goed effect. Door mooie scores van vooral Jesse werd de voorsprong uitgebouwd. Orca’s kon nog steeds weinig inbrengen. Halverwege de 7e periode meldde een vermoeide Daan dat hij bijna niet meer verder kon door steken in zijn zij. Anan verving hem. Maar niet voor lang. Want ook Sem zat er doorheen. Daan pakte de draad weer op.

Hoewel de wedstrijd aan het begin van de 8e periode gespeeld leek (stand 23-47), moesten de Zwollenaren diep in hun energievoorraad tasten. De laatste periode ging nog wel naar Urk, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 26-49.